Monday, August 2, 2010

TOFARCO is changing the heart of the capital…

Ένα νέο έργο ετοιμάζει η TOFARCO μια από τις σημαντικότερες κατασκευαστικές εταιρείες ανάπτυξης γης της Κύπρου. Πρόκειται για το έργο JASON ένα πραγματικά καινοτόμο εμπορικό έργο που αναπτύσσεται εντός ενός εξαιρετικά προνομιούχου οικόπεδου, σε μια από τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και της οδού Ιάσονος, έναντι των κτιρίων της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ.
Η επαναστατική αρχιτεκτονική του κτιρίου, που του προσφέρει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε έργο – ορόσημο στη Λευκωσία, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του γνωστού αρχιτέκτονα Σωτήρη Πολυδώρου και του αρχιτεκτονικού γραφείου ΤΟΠΟΣ.
Το εντυπωσιακό οκταώροφο κτίριο αποτελείται από δύο καταστήματα με μεσοπάτωμα, χώρους στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους σε τρία υπόγεια, έξι ορόφους γραφειακούς χώρους, πολυτελή διώροφα διαμερίσματα στον έβδομο και στον όγδοο όροφο ενώ θα διαθέτει και πλήρως διαμορφωμένη πλατεία στο ισόγειο.
Το έργο JASON κατέχει και μία περιβαλλοντική πρωτιά, αφού είναι το πρώτο εμπορικό κτίριο της Λευκωσίας στο οποίο θα γίνει εγκατάσταση του πρωτοποριακού γεωθερμικού συστήματος θέρμανσης και ψύξης των χώρων. Η εφαρμογή της μεθόδου αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται για ηλεκτρισμό και κατ’ επέκταση τη μείωση κόστους για τους μελλοντικούς ενοίκους, αλλά και τη μείωση των ρύπων που εκπέμπονται από τις συμβατικές μεθόδους ψύξης – θέρμανσης.

As published in INBUSINESS 18/05/2010