Monday, August 2, 2010

The largest investment Cyprus has ever seen…

• Σε 10 εκ. τ.μ. ανάπτυξη μαμούθ πέραν του €1 δις
• Venus Rock από την Aristo Developers και Dolphin Capital Investors
• Τι θα περιλαμβάνει
• Και ποια διάσημα άτομα περιλαμβάνει η ανάπτυξη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο η οποία θα ξεπεράσει το €1 δις έχει αρχίσει, καθώς απομένουν τα τυπικά για την έναρξη του έργου Venus Rock στην Πάφο από την εταιρεία Aristo Developers. Το έργο το οποίο θα γίνει σε έκταση γης 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Χα Ποτάμι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 2 γήπεδα γκολφ, ξενοδοχείο 5 αστέρων (Nikki Beach Hotel), 2 μεγάλα αθλητικά κέντρα, εμπορικό κέντρο με 50 καταστήματα, σινεμά, convenient stores και καφετέριες, Children’s Club and playground και το Nikki Beach Club – μοναδικο στην Κυπρο . Επίσης θα περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα η τιμολογιακή πολιτική των οποίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ υπό μελέτη βρίσκεται και η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής και θα αποτελέσει σημαντική αναβάθμιση στις γύρω περιοχές, αλλά και πόλο έλξης Κυπρίων και ξένων επενδυτών, οι οποίοι αναζητούν μια προσοδοφόρα επένδυση σε μιαν από τις πλέον εκλεκτές περιοχές της Κύπρου.

Τη δημιουργία του γηπέδου γκολφ να σημειωθεί έχει αναλάβει ο κ. Tony Jacklin ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκόλφερ. Ο κ. Jacklin, που έχει κερδίσει και τα δύο γνωστά τουρνουά Open και US Open, δέχτηκε πρόταση να αντικαταστήσει το παρών γήπεδο 18-τρυπών στο Secret Valley με δύο καινούργια γήπεδα 18-τρυπών, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι ένα γήπεδο του γκολφ με 36-τρύπες στο Venus Rock Golf Resort.

Το Venus Rock Golf Resort, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να αποτελέσει το μεγαλύτερο ενσωματωμένο συγκρότημα κατοικιών και θέρετρο ψυχαγωγίας στην Ευρώπη βρίσκεται σε μια πανέμορφη κοιλάδα ποταμού με μια δεξαμενή στη κορυφή και είναι απέχει 15 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο και πόλη της Πάφου.

Δίπλα σε αυτό είναι το Aphrodite Hills, το πρώτο και προς το παρών μοναδικό συγκρότημα κατοικιών και πάρκο γκολφ της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται δύο παρόμοιας κλάσης θέρετρα της Dolphin Capital Investors – πρωτοπόροι επενδυτές τομέα ανάπτυξης θερέτρων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το Jacklin Design Group θα δουλέψει στην ανάπτυξη του σχεδίου σε συνεργασία με τον Αυστριακό αρχιτέκτονα, Hans-Georg Erhardt.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το μεγαλεπήβολο αυτό έργο η Aristo Developers μέσα στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας των έργων της, αλλά και της συνεχούς διαφοροποίησης του τελικού της προϊόντος, πέτυχε πρόσφατα συνεργασία μαζί με τον διάσημο Οίκο των Robert Stern Architects της Αμερικής για το σχεδιασμό και την σύνθεση της πρόσοψης του παραλιακού μετώπου του “Venus Rock” στην περιοχή του «Χα-Ποτάμι».η οποία θα προσδώσει μια μοναδική φινέτσα στο όλο έργο.

Η Robert A.M. Stern Αrchitects, LLP, είναι μία επιχείρηση αποτελούμενη από 300 αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, interior designers, και βοηθητικό προσωπικό. Μέσα στα τριάντα οκτώ χρόνια της ιστορίας της, η επιχείρηση έχει δημιουργήσει τη διεθνή φήμη ως η κορυφαία εταιρία σχεδιασμού με μεγάλη πείρα στο οικιστικό, εμπορικό, και θεσμικό έργο. Καθώς η επιχείρηση έχει διαφοροποιηθεί από την πρακτική, το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της έχει διευρυνθεί έτσι ώστε να περιλαμβάνει τρέχοντα έργα στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία διατηρεί με ιδιαίτερη προσοχή τη λεπτομέρεια και τη δέσμευση για το ποιοτικό της σχεδιασμό, έχοντας κερδίσει διεθνούς αναγνώρισης βραβεία και αναφορές για τον άριστο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανόμενων και των εθνικών Honor Βραβείων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων, και μια μεγάλη λίστα από επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ολοκληρωμένα έργα της εταιρίας είναι το Norman Rockwell Museum σε Stockbridge, Massachusetts , Ohrstrom Βιβλιοθήκη, η Σχολή του Αγίου Παύλου, Concord, New Hampshire , η Disney Feature Animation Building, Burbank, το Brooklyn Law School Tower το Marne-la-Vallée στη Γαλλία και άλλα αξιόλογα έργα.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει σε εξέλιξη έργα σε είκοσι-έξι κράτη, όπως στον Καναδά, στη Τζαμάικα, στις Μπαχάμες, Γερμανία, Βραζιλία, Γαλλία, Τουρκία, στο Καζακστάν, στην Ινδία, στη Νότιο Κορέα και στη Κινά.

Η συνεργασία με την Robert A.M, Stern Architects, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια «οικιστική σκακιέρα» προσδίδοντας νέα δυναμική και ώθηση στην επιτυχημένη πορεία της Aristo Developers.

Τέλος να αναφέρουμε οτι για το προαναφερομενο εργο, την μεγαλυτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Κύπρο, μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει ενδιαφέρον αρκετοί ξένοι επενδυτές.

As published in INBUSINESS on 18/05/2010