Monday, August 2, 2010

25 floors by Chaps in Nicosia…

Πολυτέλεια 25 ορόφων στο κέντρο Λευκωσίας

• Joint Development Chaps Developers και άλλων επενδυτών
• Τι αναμένουν από Πολεοδομία

Στην κατασκευή του υψηλότερου κτηρίου στην πόλη της Λευκωσίας θα προχωρήσει εάν δοθεί το πράσινο φως από την Πολεοδομία στους επόμενους μήνες η εταιρεία Chaps Developers. Συγκεκριμένα σε ακίνητο 1,500 τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Αφροδίτης στο κέντρο της Λευκωσίας (δίπλα από το ZOO) η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή 25 ορόφου κτηρίου το οποίο θα περιλαμβάνει αποκλειστικά πολυτελή διαμερίσματα με πολλές ανέσεις.

Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής της Chaps Developers Σταύρος Πετρακίδης επεσήμανε ότι για το συγκεκριμένο project βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτές από Κύπρο και εξωτερικό για joint development. Ο κ. Πετρακίδης σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει το Πολεοδομικό Συμβούλιο μετά τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Λευκωσίας να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον θα δοθεί το πράσινο φως για αύξηση του συντελεστή δόμησης των κτηρίων, προσθέτοντας πως παράλληλα θα πρέπει να δοθεί και αυξημένος συντελεστής δόμησης ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην κατασκευή του έργου.

Η αξία της γης στη συγκεκριμένη περιοχή υπολογίζεται στα €10 εκ. (συντελεστής δόμησης 220% και κάλυψη 35%) ενώ η κατασκευή του έργου η οποία θα είναι μεταλλική θα κοστίσει €20 εκ. περίπου.

Όσον αφορά στις ανέσεις που θα προσφέρει το συγκεκριμένο project όπως ανέφερε ο κ. Πετρακίδης μέχρι το 10ο όροφο θα υπάρχει κοινή πισίνα σε κάθε όροφο, ενώ από τον 11ο και άνω κάθε διαμέρισμα θα έχει εσωτερική πισίνα και σπα. Πρόσθεσε παράλληλα πως στο τελευταίο όροφο θα λειτουργεί μεγάλο bar με πισίνα για όλους τους ενοίκους, ενώ υπογράμμισε ακόμη πως θα γίνει και γεωθερμική μελέτη.

As published in Inbusiness on May, 19th, 2010