Monday, August 2, 2010

Aντι-Κατάρ

• Θα ζητήσει ίδιους συντελεστές με αυτούς του Κατάρ
• Σχεδιάζει γραφειακές και οικιστικές αναπτύξεις
• Μειώνει και βελτιώνει τα δωμάτια του Χίλτον

Σε στάση αναμονής βρίσκεται η MIG από τη στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές του κράτους για τη συμφωνία με το Κατάρ σχετικά με την επένδυση που θα κάνει για αναβάθμιση του ξενοδοχείου Χίλτον.

Μπορεί η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου απέναντι από το Χίλτον να ενόχλησε τους μεγαλομετόχους της MIG, ωστόσο μετά την πρώτη απογοήτευση άρχισαν να βλέπουν και τη θετική πλευρά της εξέλιξης αφού ανάλογα με τις χαλαρώσεις που θα δοθούν στην κοινοπραξία κράτους-Κατάρ, θα ζητήσουν ανάλογες διευκολύνσεις ειδικά σε σχέση με το συντελεστή δόμησης.

Στο χώρο που ελέγχει αυτήν την ώρα η MIG υπάρχουν ακόμα περίπου 20.000τ.μ. προς εκμετάλλευση και σύμφωνα με πληροφορίες μας η διοίκηση του Ομίλου καλοβλέπει τη δημιουργία ενός μεγάλου έργου που θα περιλαμβάνει γραφειακές και οικιστικές αναπτύξεις σε συνάρτηση με την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Σε τέτοια περίπτωση, δεν αποκλείεται η αξία του να ξεπεράσει τα 100εκ. ευρώ που είχε αρχικά εξαγγείλει ο Αντρέας Βγενόπουλος.

Στα συν της συγκεκριμένης επένδυσης, θα είναι και η δημιουργία χώρων στάθμευσης για 1000 περίπου οχήματα, κάτι που μπορεί να απαμβλύνει το κυκλοφοριακό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εσείς Κατάρ, εμείς Ντουπάι

Η MIG προσβλέπει πως όταν υποβάλει τα σχέδια για την υπό αναφορά επένδυση θα ληφθεί υπόψη και η στενή επενδυτική σχέση που έχει με τη χώρα του Ντουπάι, το οποίο, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει πηγή και μέσο προσέλκυσης για άραβες επενδυτές.

Θα προσφέρει δηλαδή ένα βασικό πλεονέκτημα που προσφέρει και η επένδυση με το κράτος του Κατάρ.

Λιγότερα δωμάτια

Όσον αφορά το υφιστάμενο ξενοδοχείο και τις αλλαγές που θα γίνουν, βασική διαφοροποίηση θα είναι ο αριθμός των δωματίων τα οποία θα μειωθούν από 298 σε περίπου 180. Βασική αιτία είναι το μειωμένο ποσοστό πληρότητας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα πολλά δωμάτια να μένουν άδεια και ανεκμετάλλευτα.

Yπενθυμμίζουμε πως προς το παρόν οι μόνες αλλαγές που γίνονται αφορούν τον χώρο της πισίνας.

Με τη νεα διάταξη τα δωμάτια θα γίνουν μεγαλύτερα και με περισσότερες ανέσεις ώστε να βελτιωθεί και το προσφερόμενο προϊόν και να αντιμετωπίσει το απέναντι «δέος». Η επένδυση με το Κατάρ πάντως, ξένισε την ιδιοκτησία του Χίλτον αφού ήδη η πληρότητα των ξενοδοχείων παραπαίει στην πρωτεύουσα και η προσθήκη ακόμα μίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας θεωρούν πως μόνο κακό μπορεί να κάνει.

As seen on In business 20/05/2010